Proces

Een korte uitleg in 5 stappen over het gehele proces

Stap 1

Ondervloer voorbereiden

Allereerst wordt de ondervloer door een adviseurs gecontroleerd of de ondervloer volledig egaal, recht, droog en schoon is. Als dit niet het geval is zal deze eerst voorbewerkt worden.

Het is van belang dat de ondervloer in goede staat is om de dunne laagjes te gieten, anders zal elk defect te zien zijn in het eindresultaat. Het is alleen mogelijk om een strakke gietvloer aan te leggen alleen wanneer de ondergrond volledig egaal is.

Wanneer de vloer helemaal glad is zorgen we dat het geheel schoon, stofvrij en vetvrij is om aan de slag te gaan met het herstellen van de ondergrond. Soms kan het voorkomen dat het nodig is dat we de ondervloer egaliseren of de bovenste laag van de vloer machinaal opruwen.

Stap 2

Primer (poedercoating) aanbrengen

Gedurende tweede stap wordt er een primer aangebracht, oftewel een poedercoating. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer stevig vasthecht. Op deze manier zorgt je ervoor dat de gietvloer in de ondergrond intrekt. Voor elk ondervloeren zijn er andere primer. De primer laten we volledig indrogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Dit duurt gemiddeld 12 uur.

Stap 3

Schraaplaag aanbrengen

De derde stap wordt de schrap laag, ook wel de screed-laag genoemd, aangebracht. Een schraaplaag is een kunststof gebonden tussenlaag voor het egaliseren en dichtzetten van de ondergronden. Voor een taai en elastisch vloer zorgt dit eventuele overgebleven oneffenheden in de vloer op. Ook tijdens deze stap indrogen erg van belang, dit duurt ongeveer 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Voor eventuele oneffenheden die achterblijven worden deze uiteindelijk weggeschuurd.

Stap 4

Laag voor laag gietvloer aanleggen

Eerste drie stappen zijn het voorbereidende werk afgerond. Nu begint het echte werk om de gietvloer aan te leggen! Het definiëren van het uiterlijk van de uiteindelijke vloer. Zoals eerder benoemd alle stappen worden met de hand gedaan. De kleur en stijl worden namelijk echt bepaald door de gietvloer laag (houdt er rekening mee dat kleuren iets kunnen afwijken). Het aanbrengen van de gietvloer wordt van buiten naar binnen aangelegd, totdat de vloer geheel is aangebracht. Wanneer ervoor gekozen is voor een betonlook, dan worden er twee kleuren aangebracht. Om volledig uw wensen te vervullen kunt u tijdens deze fase aanwezig zijn.

Stap 5

Topcoating laag (beschermlaag)

Eindelijk op naar de laatste stap! Tijdens dit proces wordt er een soort van transparante lak opgebracht voor het beschermen van de gietvloer. Dit zorgt voor een mooie zijdematte afwerking of eventuele zijdeglans laag. Na aantal jaren te hebben genoten van uw gietvloer kunt u deze weer opnieuw laten aanbrengen om de gietvloer een mooie afwerking te geven!

Contact


Telefoon: 06 18681635

E-mai: info@rdesignvloeren.nl

­informatie


BTW-ID: NL003081522B33

KVK: 76407705

Like ons